Dankzij mijn jarenlange ervaring kan ik uw organisatie diverse diensten op maat leveren.


Strategisch communicatieadvies

Als je bijna dertig jaar communicatieadviseur bent dan beschik je over een schat aan ervaring. Projecten om trots op te zijn: de communicatie voor het project Groot Onderhoud A10-West in Amsterdam, de interne communicatie rond de fusie van de Voedsel- en Warenautoriteit en de gasopslag van TAQA in de regio Alkmaar.


Uitvoering

U kunt niet alleen voor adviezen bij mij aankloppen, ik zorg ook voor de uitvoering ervan. Ik maak folders, artikelen, advertenties, organiseer en leid bijeenkomsten etc.

Woordvoerder


Ik ben een ervaren woordvoerder. Ik was onder andere actief bij de Voedsel- en Warenautoriteit (rookverbod in de horeca), de NVZ Vereniging van Ziekenhuizen (grieppandemie), ProRail (nieuwbouw Centraal Station Rotterdam) en Rijkswaterstaat (crisis- en calamiteitencommunicatie). Ook was ik woordvoerder van wethouders in de gemeenten Haarlemmermeer, Delft en Heiloo.Persvoorlichter

Als oud-journalist weet ik wat journalisten willen van een organisatie. Snel de juiste antwoorden, goede begeleiding bij interviews, regelmatige contacten. Ik was onder andere persvoorlichter bij de Hogesnelheidslijn, Hoogovens Groep en Arbeidsvoorziening Amsterdam.Tekstschrijver


Ik ben bedreven in het schrijven van teksten. Of het nu gaat om teksten voor folders, brochures, speeches, beleidsplannen of jaarverslagen. In 2015 schreef ik alle teksten voor de eerste Duurzaamheidsrapportage van Rijkswaterstaat.

Leidinggeven

Bij diverse organisaties heb ik leiding gegeven. Ik was Hoofd Communicatie bij Arbeidsvoorziening, plaatsvervangend Hoofd bij Projectorganisatie Hogesnelheidslijn en coördinator van het Team Communicatie van Bestuur Regio Utrecht.

 

 

 

 

 

 


‘In de turbulente fase rondom de fusie van de NVWA heb ik hem leren kennen als een rots in de branding’

Annita Douven,
hoofd communicatie NVWA


Kiel Communicatie
Kopdammerdijk 8 / 1843 KA Grootschermer
Mobiel: 06 2502 7983
Email:b.kiel@quicknet.nl